spcch

Článek Seznam Zprávy: Jak se bránit, když na vás útočí energošmejdi

03.11.2022 | Centrum služeb | autor: Martina Křtěnová zpět

Současná situace energošmejdům nahrává - nabízí lidem výhodnější tarify, rádoby výhodné smlouvy a lidé, kteří jsou energetickou krizí postiženi nebo nemají dostatek informací, jim mohou slepě důvěřovat. Je proto důležité si dávat pozor na telefonáty, které k uzavření smluv po telefonu nabádají. Někteří energošmejdi nevolí "metodu" telefonátu, ale návštěvy v domácnosti.

Energošmejd = zprostředkovatel energií, který se snaží nekalými praktikami přimět k podpisu nevýhodné smlouvy na dodávky elektřiny či plynu nebo se snaží ze zákazníků dostat osobní údaje tak, že chce vidět stávající smlouvy a vyúčtování. Může to být zástupce dodavatelů, člen společnosti zabývající se zprostředkováním smluv na energie nebo člověk, jehož předmětem podnikání je zprostředkovatelská činnost. Největší obchodníci s energiemi opouštějí od energetických zprostředkovatelů.

Jak se bránit v případě telefonátů a návštěvy energošmejda ve vaší domácnosti?

Pokud vás energošmejd navštíví v domácnosti:

Pokud vás energošmejd kontaktuje telefonem:

Rady, přehledné informace a pomocné kalkulačky ke zdražování naleznete zde. Lze se podívat na zdražování v různých životních situacích a etapách, na nástroje, kterými lze zdražování řešit.

Celý článek zde.





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.