spcch

Projekt Centrum služeb a komunitní centra 2021 programu Úřadu vlády ČR

25.01.2021 | Centrum služeb | autor: Martina Křtěnová zpět

Prostřednictvím programu Úřadu vlády ČR (konkr. program "Podpora veřejně prospěšných aktivit spolků zdravotně postižených pro rok 2021") byla podána žádost o poskytnutí neinvestiční dotace v rámci projektu Centrum služeb a komunitní centra SPCCH v ČR a byla zahájena realizace letošního ročníku několikaletého projektu Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR, z.s.

Centrum služeb SPCCH povede regionální pracovníky, bude je podporovat, koordinovat a komunikovat s nimi. Bude s nimi také spolupracovat ohledně zápisů pobočných spolků do spolkového rejstříku, registračních listů pobočných spolků, vkládání materiálů do sbírky listin v rejstříku. Regiolnální zástupci budou Centrem služeb celoročně motivováni k předávání informací mezi členy své organizace, budou se moci zúčastnit workshopů a kurzů, které budou rozvíjet jejich znalosti. Centrum služeb jim bude oporou prostřednictvím pravidelné komunikace a sdílení informací, bude zabezpečovat jejich činnost ve 14 krajích České republiky. Tyto informace budou regionální zástupci předávat členům, kteří si budou mezi sebou také předávat informace a vlastní zkušenosti z dané oblasti. Prostřednictvím webových stránek budou organizace informovat o své činnosti členy organizace a širokou veřejnost.

V případě změn ohledně vstupu do databáze SPCCH, se prosím obraťte na pracovníky Centra služeb SPCCH. Ti vám mohou změnit přístupové údaje nebo naopak udělit údaje nové novým uživatelům databáze. Můžete se na pracovníky obracet také s otázkami ohledně řešení organizačních problémů pobočných spolků, nesrovnalostí ohledně přihlášení nebo vkládání do databáze SPCCH aj.

Tento rok bude nadále pokračovat činnosti pěti Komunitních center v České republice (KC Havířov, KC Litoměřice, KC Příbram, KC Kladno, KC Pelhřimov), jejichž smyslem je pomoc a podpora osobám se zdravotním postižením a jejich blízkým.

Za dlouholetou podporu projektu děkujeme Úřadu vlády ČR.





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.