spcch

Vyhodnocení projektu Centrum služeb a komunitní centra 2020 programu Úřadu vlády ČR

16.12.2020 | Centrum služeb | autor: Martina Křtěnová zpět

Prostřednictvím projektu Centrum služeb a komunitní centra SPCCH v ČR,z.s., který je dlouhodobě podporován Úřadem vlády ČR, mohl SPCCH zajistit administrativní a organizační zabezpečení pobočných spolků. Pobočné spolky byly podporovány a koordinovány v metodickém vedení spolků po celé České republice ve všech 14 krajích. Centrum služeb pomáhalo síti pobočných spolků s chodem organizace. Komunitním centrům byla poskytnuta podpora v oblasti organizačních změn, dotací, postupů řešení aj. dle platné legislativy a stanov.

I přes pandemii koronaviru, kterou byl rok 2020 ovlivněn, bylo dosaženo cílů projektu. Bylo zajištěno fungování celorepublikové organizace zdravotně postižených osob, kterým byla díky projektu zlepšena kvalita jejich života. Realizací projektu bylo dosaženo podpory, vzdělávání, konzultací, zápisů pobočných spolků do spolkového rejstříku, vedení databáze SPCCH apod.

V roce 2020 bylo Centrem služeb SPCCH uspořádáno šest seminářů v rámci vzdělávání regionálních zástupců organizací SPCCH, čtyři počítačové kurzy (dva online, dva offline). Celkem se kurzů a seminářů vzdělávacího charakteru zúčastnilo 152 osob. Prostřednictvím projektu byly rozvíjeny a pravidelně aktualizovány webové stránky SPCCH za účelem zviditelnění organizace a sítě poboček SPCCH, jejich významu pro cílovou skupiny a jejich činnosti. Realizací projektu bylo umožněno osobám se zdravotním postižením se více zapojit do života společnosti, zapojit se do realizace činností v regiolnálních organizací SPCCH, začlenit se do místního společenství a tím předcházet sociálnímu vyloučení a posilovat obhajobu svých práv a zájmů.

Děkujeme za podporu projektu Úřadu vlády České republiky (program Podpora veřejně prospěšných aktivit spolků zdravotně postižených).





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.