spcch

Vyhodnocení projektu Kompas pro důstojný život ve stáří 2020 programu MPSV ČR

16.12.2020 | Centrum služeb | autor: Martina Křtěnová zpět

Realizace projektu byla finančně zajištěna díky Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR (program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností). Projekt v roce 2020 navazoval na předešlé ročníky, které se uskutečnily v letech 2012 - 2017, 2019. 

V rámci projektu, který byl v roce 2020 ovlivněn pandemií koronaviru, proběhlo celkem šest seminářů pro regionální zástupce aktivit pro seniory a dva dvoudenní kurzy pohybových aktivit vhodných pro seniory a zdravotně postižené seniory (jeden online, jeden offline). Prostřednictvím těchto seminářů bylo proškoleno celkem 152 zástupců a spolupracovníků organizací SPCCH v seniorském věku ve vedení aktivit pro seniory po celé České republice. Témata kurzů byla zaměřena na pohybové aktivity vhodné pro seniory a zdravotně postižené seniory. Na seminářích byla věnována pozornost sociálně právnímu minimu pro seniory, ochraně práv, počítačové gramotnosti pro prezentaci akcí organizací, zapojení seniorů, organizování vhodných aktivit pro seniory a jejich vedení, administrativní a organizační zajištění aktivit a jejich vyúčtování. Projektem byla zajištěna celoroční podpora a spolupráce s regionálními zástupci organizací, kteří se ve všech krajích České republiky věnují aktivitám pro seniory.

Děkujeme za podporu projektu Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR (program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností).

spcch kompas-2020-ukonceni.pdf stáhnout




© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.