spcch

Otestujte své léky!

10.06.2014 | Centrum služeb | autor: Marie Říhová zpět

Otestujte své léky!

 

Téměř každý z nás dnes užívá nějaké léky – někteří jeden, dva přípravky, jiní i deset a více pilulek denně. Tyto léky, které nám často předepisují různí lékaři, dále kombinujeme s volně prodejnými přípravky nebo bylinkami. Příbalové létáky v naprosté většině případů nečteme a tak nějak doufáme, že je a bude všechno v pořádku.

 

Léky ale nejsou jen tak ledajaká věc. Některé konkrétní kombinace léků s jinými přípravky, pokrmy či bylinkami mohou mít neblahé následky na naše zdraví a snížit účinnost léčby. Je proto načase se o své léky začít více zajímat!

 

Pomoci vám může nová, bezplatná poradna Znám své léky na stránkách www.znamsveleky.cz, kterou pro vás připravila Asociace inovativního farmacetického průmyslu.

Co vám poradna nabízí?

Komu může poradna pomoci?

Poradna je určena pro vás, pacienty, i vaše rodinné příslušníky, kteří užíváte více různých léčivých přípravků (na předpis nebo volně prodejných). Poradna není v žádném případě náhradou odborných rad lékaře, pouze doplněním informací pro ty, jež mají zájem se dozvědět víc.

Jak poradna funguje?

Do formuláře na stránkách www.znamsveleky.cz stačí zadat názvy všech užívaných léčiv a e-mailovou adresu, na kterou budete chtít zaslat odpověď a potvrzení o přijetí seznamu léků.

 

Vámi zaslaný seznam bude zanalyzován spolupracujícími odborníky napojenými na databázi léčiv společnosti Infopharm. Nejpozději do 2 dní od zadání dotazu (u komplikovaných dotazů nejpozději do 7 dní) obdržíte informaci o tom, zda zadané léky jsou, či nejsou ve vzájemné interakci a jakým bylinám a pokrmům byste se měl/a vyhnout. Poradna probíhá zcela anonymně a bezplatně.

 

Více informací na www.aifp.cz nebo www.znamsveleky.cz





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.