spcch

Kompas pro důstojný život ve stáří 2 - zahájení

10.04.2014 | Centrum služeb | autor: zpět

Svaz postižených civilizačními chorobami v ČR,z.s. bude v roce 2014 realizovat projekt  Kompas pro důstojný život ve stáří 2

Projekt je podpořen Ministerstvem práce a sociálních věcí z dotačního programu „Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností“ na rok 2014.

Projekt a jeho cíle se zaměřují na zvýšení soběstačnosti seniorů, jejich aktivity a osobní zodpovědnosti. Cílem projektu je pomoci organizacím a seniorům, kteří se dlouhodobě a dobrovolně věnují činnosti v organizacích Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR, z.s., prezentovat svou činnost a ukázat možnosti zapojení do aktivit osobám v seniorském věku s civilizačním onemocněním, seniorům, veřejnosti. V regionech bude realizována akce Týden s SPCCH

          Projekt se zaměří na zvýšení kompetencí a vzdělávání vedoucích regionálních poboček zaměřených na práci se seniory. Uskuteční se pracovní workshopy v regionech, kurzy zaměřené na specifika práce se seniory. Náplní vzdělávání, pracovních setkání bude i předávání zkušeností dobré praxe, novinky v občanském zákoníku, výměna zkušeností s vedením organizovaných skupin seniorů, hájení zájmů seniorů, zlepšení pozitivního obrazu seniorů, způsoby práce se specifickou skupinou seniorů, ochrana lidských práv seniorů, apod.

         Kurzy budou také zahrnovat kurz pro lektory pohybových aktivit, vhodných pro seniory, protože pohybové aktivity jsou v regionech součástí práce pro seniory.

Projekt podpoří důstojnost seniorů a jejich aktivní přístup k životu, podpoří činnosti pro seniory.





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.