Bezinkový sirup
INGREDIENCE |
|
POSTUP:
- Den předem svařte vodu a nechte ji zchladnout – mít vše vyvařené, čisté a vydezinfikované alkoholem je klíčovým krokem k tomu, že se sirup nezkazí.
- Do vody naložte květy, které jste pečlivě prohlédli a odstranili případné nečistoty, a přidejte plátky ze dvou citronů a kyselinu citronovou.
- Druhý den je sceďte a pořádně vymačkejte. Ve velkém hrnci tekutinu pár minut povařte s cukrem a šťávou ze zbývajících dvou citronů. V tomto bodě je důležité ochutnávání a případné doslazení/dokyselení.
- Lahve i víčka dobře umyjte a naplňte vroucí vodou z konvice až do chvíle, kdy se chystáte nalít do nich sirup.
- Vysoká teplota také ničí bakterie, proto se snažte po dobu celého procesu udržet vše co nejteplejší. Víčka po umytí vytřete čistým alkoholem.
- Vroucí sirup nalijte přes trychtýř do lahví, vatičkou namočenou v alkoholu otřete hrdla, zavíčkujte a obraťte lahve dnem vzhůru až do vychladnutí.
Domácí levandulový sirup
100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů levandule.
Foto: archiv firmy
INGREDIENCE |
|
POSTUP:
- Květy oberte ze stonků (100 g odpovídá asi čtyřem hrstem květů) a vložte na dno hrnce.
Sdílet na facebook