spcch

Světový den diabetiků

11.11.2014 | Centrum služeb | autor: zpět

Již od roku 1991 si 14. listopadu připomínáme nejen výročí narození objevitele inzulínu, kanadského lékaře Frederika Bantinga, narozeného v roce 1891. V tento den si připomínáme zákeřné metabolické onemocnění, zvané diabetes, které je charakterizováno poruchou metabolismu sacharidů. Zákeřnost tohoto onemocnění spočívá v dlouhém období bez příznaků. Mnoho lidí neví, že trpí tímto onemocněním. Diagnóza je mnohdy stanovená náhodně nebo v horším případě na základě pozdních komplikací diabetu.

Cílem Světového dne diabetiků je upozornit širokou veřejnost na zákeřnost tohoto onemocnění , na způsoby léčby i na to, jak předcházet tomuto onemocnění, příp. jeho komplikacím. Více informací o Světovém dni diabetiků a jeho významu se můžete dozvědět na  http://rozchodmeto.cz/aktualne/zajimavosti/clanek/svetovy-den-diabetiku/797/.rozchodmeto.cz/aktualne/zajimavosti/clanek/svetovy-den-diabetiku/797/

 V rámci Světového dne diabetu se koná již 1. ročník Pochodu proti diabetu, který proběhne 14.11 2014 na několika místech naší republiky, více viz http://www.dendiabetu.cz/?page_id=1960. V Praze proběhne od 10:30 do 17:30 před poliklinikou na Karlově nám 32, v Praze 2. start pochodu je v 11:30. Více informací  o této akci najdete na http://www.dendiabetu.cz/?page_id=1778.

 





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.