spcch

Ředitelka Centra služeb SPCCH, Mgr. Ivana Šamalová obdržela cenu ministra zdravotnictví

13.12.2013 | Centrum služeb | autor: zpět

Dne 3.12. proběhlo ve Španělském sále Pražského Hradu slavnostní vyhlášení cen ministerstva zdravotnictví: cena za práci ve prospěch zdravotně postižených a cena za rozvoj zdravotně sociální péče.  Tyto prestižní ceny jsou udělovány již od roku 2006, ku příležitosti Mezinárodního dne zdravotně postižených, vyhlášený organizací spojených národů. Letošní ročník se mohl těšit záštitou prezidenta republiky Miloše Zemana a arcibiskupa pražského, kardinála Dominika Duka.

Zatímco cenu ministra zdravotnictví za rozvoj zdravotně sociální péče společně získali Prof. MUDr. Jan Betka, DrSc., a Doc. MUDr. Zdeněk Kabelka, Ph.D., cenu ministra zdravotnictví za práci ve prospěch zdravotně postižených občanů si tento rok odnesla Mgr. Ivana Šámalová, ředitelka Svazu postižených civilizačními chorobami.

Ředitelka Svazu postižených civilizačními chorobami v České republice, která se před 23 lety výrazně podílela na vzniku této organizace, získala cenu za dlouholetou práci ve prospěch osob s chronickým onemocnění. Sama také stála u zrodu sociálně rehabilitačních programů pro osoby zdravotně postižené, ale také u vzniku aktivit pro rozvoj integrovaných táborů a pobytů pro postižené děti. Zabývá se také aktivizační činností pro seniory.

Jak ministr zdravotnictví Martin Holcát říká: "Společnost si již zvyká, že lidé se zdravotním postižením nebo chronickým onemocněním nepotřebují soucit, ale úctu, respekt a příležitost uplatnit svá práva. Proto ministři zdravotnictví každý rok udělují ceny mimořádným osobnostem, které těmto lidem v praxi pomáhají, ale i odborníkům, kteří, jak v tomto případě, dokáží přinést sluch do světa ticha. 

Paní ředitelce Šamalové gratulujeme k zaslouženému úspěchu. 

Další fotografie najdete ve fotogalerii po kliknutí zde





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.