spcch

Speciální počítačový kurz pro seniory zdarma.

07.11.2012 | | autor: zpět

  U příležitosti dosažení počtu 20 tisíc absolventů počítačových kurzů zve Centrum Alpida 12. listopadu všechny seniory z Prahy i okolí na speciální hodinový kurz zdarma.

Kurz se koná v pondělí 12. listopadu ve dvou časech – od 10 a od 16 hodin - v Centru Elpida, Na Strži 40 (vedle hlavní pošty), Praha 4 a je určen pro začátečníky i pokročilé.

Mimo jiné se v rámci 1 hodiny (3 tematické bloky po dvaceti minutách) dozvíte:


1. Blok - Systematik

Vytváření, třídění a posílání příloh. Mapy, virtuální prohlídky měst a památek. Média: internetové TV, rádia, noviny. Soubory a složky: tvorba nové složky, kopírování a třídění, stažení obrázku z internetu. Psaní: základy Wordpadu a Wordu. Google: pokročilé vyhledávání, překladače, kalendář a videa. Youtube.

 

2. Blok - Digi foto

Naučíte se jak přenášet fotografie z fotoaparátu do počítače, digitální úpravy a vylepšení fotografií. PhotoFiltre – úprava kontrastu, jasu, barvy, filtry, tvorba pohledů, přání, koláží, snadná tvorba prezentací z obrázků, publikace fotografií na webových galeriích (Rajče, Picasa)

 

3. Blok - Nové trendy

Vlastní webová stránka. Vlastní blog. Webové služby. Naučíte se jak snadno a rychle vytvořit vlastní webovou stránku nebo blog. Vysvětlíme k čemu blog slouží a podle jakých zásad jej vést. Webové služby zdarma jsou v kurzu, stále jich přibývá a jsou nepostradatelnými pomocníky. Na co harddisk, když mohu ukládat jinde, jak vyhledávat ty nejlepší radiové a televizní pořady. Orientace v nabídce a jejich praktické využití.

 

zdroj:www.helpnet.cz





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.