spcch

Projekt Centrum služeb a komunitní centra 2022 programu Úřadu vlády ČR

25.01.2022 | Centrum služeb | autor: Martina Křtěnová zpět

Byla podána žádost o neinvestiční dotaci v rámci projektu Centrum služeb a komunitní centra SPCCH v ČR prostřednictvím programu Úřadu vlády ČR. Konkrétně se jedná o program "Podpora veřejně prospěšných aktivit spolků osob se zdravotním postižením", který Svazu postižených civilizačními chorobami v ČR, z.s. umožňuje dlouhodobou realizaci aktivit, které naplňují cíl a smysl organizace.

Centrum služeb SPCCH povede zástupce regionálních spolků, bude je podporovat, koordinovat a komunikovat s nimi v průběhu celého roku. Mezi Centrem služeb a pobočnými spolky bude probíhat spolupráce ohledně zápisů spolků do spolkového rejstříku, registračních listů, vkládání materiálů do sbírky listin v rejstříku. Centrum služeb bude celoročně regionální zástupce motivovat k práci ve spolku a především k předávání informací mezi členy organizace. Zástupci se budou moci zúčastnít workshopů a kurzů, prostřednictvím kterých získají nové informace důležité pro činnost spolku a rozvoj svých znalostí. Regionálním zástupcům budou oporou pracovníci Centra služeb prostřednictvím pravidelné komunikace a sdílení informací tak, aby mohla fungovat síť pobočných spolků SPCCH ve všech krajích České republiky. Informace budou regionální zástupci předávat členům, kteří si budou mezi sebou také předávat informace a vlastní zkušenosti z dané oblasti. Webové stránky jsou dalším nástrojem k předání informací pro členy spolků a také pro širokou veřejnost.

Pokud potřebujete změnit přístup do databáze, obraťte se, prosím, na pracovníky Centra služeb, kteří vám mohou údaje udělit nebo změnit.  Můžete se na pracovníky obracet také s otázkami ohledně řešení organizačních problémů pobočných spolků, nesrovnalostí ohledně přihlášení nebo vkládání do databáze SPCCH aj.

Díky projektu bude nadále fungovat činnost pěti komunitních center v České republice, které se nacházejí v Havířově, v Pelhřimově, v Příbrami, v Litoměřicích a na Kladně. Tato centra zajišťují pomoc a podporu osobám se zdravotním postižením a jejich blízkým.

Za dlouholetou podporu projektu děkujeme Úřadu vlády ČR.

 




© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.