spcch

Čas pro dobrou věc

19.06.2012 | | autor: zpět

Rovná stovka středočeských zaměstnanců Skupiny ČEZ věnovala pracovní den neziskovým organizacím. Seniorům, autistickým nebo jinak zdravotně znevýhodněným lidem například upravili zahradu, umyli okna a pomohli s úklidem.

Kdo si najde „Čas pro dobrou věc,“ může jeden pracovní den v roce darovat potřebným. Skupina ČEZ tuto možnost zaměstnancům nabízí již pátý rok. Tentokrát se dobrovolníci vypravili do deseti neziskových organizací v Praze a středních Čechách.
 
Šestnáct analytiků a manažerů obnovilo zarostlý plot zahrady Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. „Dobrovolníci odvedli fyzicky náročnou práci, na kterou bychom nestačily. Myslím, že zítra jejich tělo pocítí, jak se nadřeli. Snad si s únavou odnesli i dobrý pocit, že nám pomohli,“ poznamenala sestra Alžběta.
 
Desetičlenná parta pomohla Centru výcviku psů Helppes v Praze 5 připravit Mistrovství ČR asistenčních a vodicích psů. „Natírali jsme šatní skříňky a trenažér. Zaujalo mě, že mimo psů tu cvičí i vodicího koně,“ podotkla Vladana Krupová z útvaru nákup.
 
Tři dobrovolnice zpestřily den handicapovaným klientům Dílen tvořivosti, společně vyráběli květiny z látky, brože a záložky do knížek. Další trojka se pustila do jarního úklidu pokojů ve stacionáři Vyšší Hrádek.
 
Pro sdružení Zajíček na koni, Autistik a Koniklec Suchomasty pracovalo dvacet jedna dobrovolníků, mimo jiné umyli okna, otloukli omítky ve stáji a z půdy vyklidili slámu. Do práce se zapojili i klienti, v Suchomastech například odváželi kolečka s posekanou trávou. „Spřátelil jsem se hlavně s Milanem, řekl mi, že je tu moc spokojený a že má dva bratry a sestru, kteří ho často navštěvují,“ shrnul svůj zážitek technik Jiří Komárek.
 
 
Centrum služeb Hvozdy navštívilo patnáct energetiků. Veronika Hoppová sem zamířila již po čtvrté: „Hrabali jsme listí, sekali zahradu a uklízeli. S klienty jsme si povídali, jedna holčina s námi umývala okna, jiní pomáhali na zahradě.
 
Devatenáct pomocníků odstraňovalo suť a čistilo cihly v pivovaru Lobeč. Třináct dobrovolníků klestilo náletové dřeviny v Prokopském údolí.
 
 
zdroj: www.helpnet.cz

 





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.