spcch

Cestovní agentura pro vozíčkáře Bezbatour

22.05.2012 | | autor: zpět

Zajímavý projekt Pestré společnosti, o.p.s. - cestovní agentura Bezbatour, která usnadní cestování nejen vozíčkářům, zahajuje svoji činnost. Tuto firmu vymysleli, založili a řídí lidé s tělesným postižením.

Lidé s postižením stejně jako kdokoli jiný rádi cestují, ale při výběru dovolené se střetávají s nejrůznějšími překážkami. Pouhý piktogram vozíčkáře neznamená, že je ubytovací zařízení opravdu bezbariérové. V praxi se pak turista setká s mnoha bariérami v podobě nevyhovující koupelny, malých dveří či několika schůdků. Dovolená pak neplní svou funkci pro odpočinek od běžných starostí, ale stává se noční můrou v překonávání překážek.


Bezbatour proto přichází s řešením. Sami pracovníci s postižením navštíví vhodná ubytovací zařízení v ČR, dopodrobna zmapují jejich skutečný stav a následně je nabídnou svým zákazníkům. S Bezbatour tak bude moci každý cestovat naprosto bez obav. Tím však projekt nekončí. Bezbatour naváže spolupráci s renomovanými cestovními kancelářemi a vytipuje bezbariérové zájezdy do zahraničí.

 

 

zdroj: více na www.helpnet.cz





© SPCCH Všechna práva vyhrazena.Webdesign by Proxima design.